Hold deg oppdatert, meld deg på vårt nyhetsbrev innen renhold!

Les om personvern

Program 2020

Mindre endringer kan skje før gjennomføring. Last ned PDF-versjon av programmet
 1. Morten Bakke
  Åpning av RENHOLDSKONGRESSEN 2020 - med fokus på kvalitet i renhold, og et godt arbeidsmiljø!Dag 1 - 10:15 - 10:45

  Tidligere statssekretær og nå fagsjef næringspolitikk NHO Viken Oslo, Morten Bakke åpner kongressen.
   

 2. Georg Schanche - Toma
  Teknologitrender som endrer Facility ManagementDag 1 - 11:00 - 11:30

  «De fleste bransjer står på terskelen av en digital revolusjon, der ny teknologi bærer med seg nye muligheter og nye utfordringer. Facility Management er intet unntak»
  - Georg Schanche, leder forretningsutvikling, Toma Eiendomsdrift AS

  Vis mer
  Digitalisering og teknologisk utvikling er ikke nødvendigvis så lett å henge med på. Endringer skjer raskere enn de fleste av oss ene og alene er i stand til å tilpasse oss til. Men gevinstene er for store til ikke å henge med. Georg jobber i Tomagruppen som leder for forretningsutvikling, og har flere års erfaring fra Facility Management- og konsulentindustrien. Georg motiveres av å jobbe i tett partnerskap med kundene for å skape innovative løsninger som virkelig gir verdi for kunden.
 3. Lunch - messebesøkDag 1 - 11:30 - 12:30
 4. Kai Gustavsen, Astma- og Allergiforbundet
  Hvorfor renhold - verdien av et godt Inneklima!Dag 1 - 12:30 - 13:00

  «Hvorfor trenger vi egentlig renhold?» Hvis man stopper opp og funderer på det, kan det komme mange svar! Kai Gustavsen er nok en av de beste til å gi oss gode svar på det.»
  - Kai Gustavsen, Astma- og Allergiforbundet

  Vis mer
  Kai Gustavsen er yrkeshygieniker og ansatt som fagsjef inneklima, HMS og miljørettet helsevern i Astma- og Allergiforbundet. Han arbeider med rådgivning, kompetanseformidling og nettbaserte utviklingsprosjekt innen inneklima, miljørettet helsevern og HMS. Han har tidligere vært ansatt i Larvik kommune som prosjektleder for kommunens arbeid med miljørettet helsevern i skoler, barnehager og omsorgsbygg. For dette arbeidet, ble han tildelt Vestfold fylkes Helsepris for helseforebyggende arbeid.
 5. Stig Ronander, ISS Facility Services
  Sensorteknologi i renholdsbransjenDag 1 - 13:15 - 13:45

  «Hvordan kan sensorer bidra til endringer i renholdsleveransen? Kan digitale løsninger bidra til økt brukeropplevelse, og hvordan opplever renholderne «digitaliseringsracet» som nå inntar bransjen?»
  - Stig Ronander, Head of Cleaning Excellence, ISS Facility Services

  Vis mer
  Stig Ronander er fagsjef i ISS Facility Services, og har jobbet i renholdsbransjen i 28 år. I ISS har han blant annet hovedansvar for innovasjon og utvikling, og har de siste 3 årene arbeidet aktivt med sensorteknologi. Hvordan kan sensorer bidra til endringer i renholdsleveransen? Kan digitale løsninger bidra til økt brukeropplevelse, og hvordan opplever renholderne «digitaliseringsracet» som nå inntar bransjen? Dette er temaer Stig vil belyse nærmere og dele sin erfaring på.
 6. Tema: Arbeidsmiljø og sykefraværsoppfølging i renholdsbransjen
 7. Lise Lien, Fafo
  Kjennetegn ved ledelse som gir lavere sykefraværDag 1 - 13:45 - 14:15

  «Hvordan kan det ha seg at noen virksomheter med tradisjonelt høyt sykefravær, klarer å holde sykefraværet lavt?»
  - Lise Lien, Forsker ved FAFO

  Vis mer
  Lise Lien ved FAFO har i sin forskning funnet 7 kjennetegn ved ledelse som gir lavere sykefravær.
 8. Tor Åge Skagestad Eikerapen, psykolog
  God oppfølging gir lavere fravær!Dag 1 - 14:15 - 15:00

  «Arbeidsgivere synes ofte det er krevende å følge opp sykemeldte på en god måte. Tor Åge snakker om de gode verktøyene for samtalen som hjelper både arbeidstaker og arbeidsgiver til gode resultater»
  - Tor Åge Skagestad Eikerapen, psykolog og spesialist i organisasjonspsykologi

  Vis mer
  Psykolog og spesialist i organisasjonspsykologi Tor Åge Skagestad Eikerapen gir gode råd for hvordan man snakker sammen, og har særlig fokus på psykisk helse som fraværsårsak. Det fokuseres også på hvordan psykisk helse påvirker arbeidsinnsatsen. Psykolog Skagestad Eikerapen avslører konkrete verktøy for samtaleprosessene, for både arbeidstaker og arbeidsgiver.
 9. Kaffe – messebesøkDag 1 - 15:00 - 15:30
 10. Magnus Steffensen, FDVhuset AS
  Nettbrettet på vasketralla. Dag 1 - 15:30 - 16:00

  «For å drive en god, effektiv og lønnsom tjeneste er det ekstremt viktig at samspillet mellom leder, renholder og bruker av bygget fungerer! Det har vi prøvd å legge til rette for»
  - Magnus Steffensen, FDVhuset AS

  Vis mer
  Vi ser på samspillet mellom de som er involvert i renholdet på bygget og utfordringer som løses ved bruk av digitale arbeidsplaner. Hvordan brukes dette i det daglige og praktisk bruk av enkle digitale arbeidsplaner med “live” visning.
 11. Utdeling av prisen “STØV PÅ HJERNEN”Dag 1 - 16:00 - 16:30

  «Komiteen for Renholdskongressen vil dele ut en pris til en person, kommune eller virksomhet innen renholdsbransjen som har vist evne til å gjøre effektiv grep innen renhold.»

  Vis mer
  Prisvinneren i år er en kommune som har fått oppmerksomhet for sitt arbeid innen renhold og som gjorde noen endringer til det beste for sine ansatte. Sykefraværet gikk ned og effektiviteten gikk opp. Prisvinneren vil dele noen ord om hva som lå til grunn for denne suksessen.
 12. MessebesøkDag 1 - 16:30 - 17:30
 13. FestmiddagDag 1 - 19:30 -

Dag to

 1. Sjur Dagestad
  Fremtidens medarbeidere og motarbeidereDag 2 - 09:00 - 10:00

  «I reformenes og endringenes tid, blir det ofte et skille mellom de som møter nye krav og metoder med åpne armer, og de som er motvillige til å forlate gamle metoder. Hva skal til for få «medarbeiderne» og «motarbeiderne» til å arbeide i samme retning?»
  - Sjur Dagestad, gründer og professor i innovasjon

  Vis mer
  Sjur Dagestad er professoren som ikke snakker slik professorer vanligvis gjør. Han har vært med på etableringen av ni selskaper og har jobbet med innovasjon siden slutten av 80-tallet. Innovasjon er et praktisk fag. Det er vel og bra å kunne teorien, men innovasjon i praksis handler om innsikt, mennesker, team, prosjektledelse, strategi og ikke minst – evnen til å snekre sammen gode forretningsmodeller. Sjur har ledet Norges største klyngeskriveprosjekt. Det resulterte i den Norske innovasjonsbibelen: Innovasjon i praksis. Han har tidligere også vært innovasjonssjef i Tomra, Utviklingssjef hos HTS og Forsknings- og utviklingsdirektør hos Aura Gruppen. Han skriver også barnebøker. Sjur Dagestad foredrag er karismatiske og engasjerte og byr på seg selv – med alvor og skjemt i skjønn forening.
 2. Kaffe – messebesøkDag 2 - 10:00 - 10:30
 3. Tommy Harsvik - Lilleborg
  Renholdsmetoder - Fra mopp til maskinDag 2 - 10:30 - 11:00

  «Hva har vi i verktøykassa vår, for å oppnå gode renholdsresultater?», spør Tommy Harsvik, fagsjef for renhold i Lilleborg, som også har tenkt å gi deg noen gode svar på veien!»
  - Tommy Harsvik, fagsjef i renhold for Lilleborg

  Vis mer
  Foredraget vil gi oss ideer til å tenke på under utførelse som kan påvirke vår arbeidshverdag i positiv og negativ retning. Tommy Harsvik er fagsjef i renhold for Lilleborg og startet med renholdsfaget i 1987. Han var første mannlige kandidaten med fagbrev som renholdsoperatør. Han er ansvarlig for fagbrevopplæring gjennom Lilleborg i dag. I tillegg er han sensor i Akershus Fylkeskommune for praksiskandidater i faget, samt styremedlem i nfsr.no Harsvik har erfaring fra. Spesialrenhold, graffiti fjerning, bygg renhold, daglige og temporære renholdsoppgaver, renholdsledelse, oppbygging av eget firma.
 4. Erik Rødder - AB Solutions AS
  Hvem blir fremtidens vinnere innen renhold?Dag 2 - 11:00 - 11:30

  «20 år i bransjen har vi gitt oss til dels dyrekjøpte erfaringer, men også lært oss veldig mye om hva som må til for å overleve i en bransje med mye konkurranse»
  - Erik Rødder, markedsdirektør og deleier i AB Solutions AS

  Vis mer
  Skal en bedrift overleve uansett bransje må man ha lønnsomhet. Over flere år har vi sett en betydelig vekst i nyetableringer i renholdsbransjen og i vårt lille land finnes det nå flere tusen registrerte og godkjente renholdsbedrifter. Dette påvirker markedssituasjonen også for de større og allerede etablerte bedriftene, som dermed presses til nytenkning for å opprettholde sin berettigelse som en attraktiv og lønnsom aktør i bransjen. Hva er da de viktige suksessfaktorene som skiller de bedriftene som overlever fra de som må kaste inn håndkleet, spør Erik Rødder og har tenkt å gi oss noen svar basert på sin lange erfaring fra renholdsbransjen.
 5. Lunch – messebesøkDag 2 - 11:30 - 12:30
 6. Sonja Skinnarland - NAV Oslo
  Tema: Renholdsbransjen - En mulighet for alle? Dag 2 - 12:30 - 13:15

  «Som direktør i NAV Oslo brenner vi for å hjelpe, inkludere og skape muligheter for personer med redusert arbeidsevne eller som står utenfor arbeidslivet. Vi mener dette kan skape muligheter for renholdsbransjen»
  - Sonja Skinnarland, direktør i NAV Oslo

  Vis mer
  Gjennom sitt foredrag vil Sonja Skinnarland ta for seg to ulike tema som er relevant for renholdsbransjen under overskriftene
  «Tiltaksplasser i renholdsbransjen - til glede eller besvær?»
  «Minoriteter og renholdsbransjen - En arena for god lønnsomhet og integrering av minoriteter i renholdsbransjen»
 7. Karin Fevaag Larsen
  Dag 2 - 13:30 - 14:30

  «Endelig mandag!» Det er ordene til Karin Fevaag Larsen, som med sitt inspirerende foredrag skal avslutte RENHOLDSKONGRESSEN 2020 og gi dere ny giv til å stå på videre!»
  - Karin Fevaag Larsen

  Vis mer
  Konferansen avsluttes med inspiratoren Karin Fevaag Larsen! Et foredrag som er spennende, fargerikt og ikke minst inspirerende. Ny giv til egen hverdag ved bruk av humor og ord til ettertanke. Et foredrag om arbeidsglede, endring og tankeprosesser. Karin har lang og bred erfaring fra å jobbe med mennesker og organisasjoner, og har sin bakgrunn innen finans, bank og forsikring blant annet som salgsdirektør i Gjensidige. Hun har vunnet formidlingspriser og er en av Norges mest ettertraktede forelesere innen arbeidsglede og endring.
 8. Vel hjem!14:30

Priser

Vi ordner overnatting mellom dagene og kan også tilby overnatting fra dagen før.
Student: Halv pris for studenter, se påmeldingsskjema.
Oversikt over deltakere
Her kan du søke om Presseakkreditering

Uten overnatting/middag

 
3.850 kr.
 • Deltakeravgift
 • Dagpakke
 • Alle priser er eks. mva

Med overnatting/middag

Vanligste
5.350 kr.
 • Overnatting 29.-30.
 • Kongressmiddag
 • Alle priser er eks. mva

Med ekstraovernatting

 
6.550 kr.
 • Samme som overnatting/middag med:
 • Overnatting 28.-29.
 • Alle priser er eks. mva
Thoa

Balder Allé 2, 2060 Gardermoen

Thon Congress Gardermoen

Vegg i vegg med Thon Hotel Oslo Airport

Kontakt oss her

Være standholder på Renholdskongressen?

Å være utstiller på Renholdskongressen gir en unik mulighet til å treffe beslutningstakere og fagpersoner innenfor bransjen. Vi har kun 15 utstillerplasser tilgjengelig.

Utstillerplassen er inntil 6m2, og det vil bli kjørt en konkurranse med premiering, som sørger for at deltakerne oppsøker standplassen.
 

Standplass

Pr. dag
5.000 kr.
 • + dagpakke, 600 kr. pr. dag, pr. pers.
 • eller: + helpensjon, 2600 kr. pr. pers.
 • Alle priser er eks. mva.
 

Utstillere 2020

Datec

Lang erfaring med digitalisering av renholdsbransjen ved å implementere CleanPilot som har bidratt til verdiskapning i alle ledd

OsloMet

OsloMet tilbyr Bachelorstudium i Facility Management.

Freudenberg

Freudenberg is a global technology​ group that strengthens its customers and society long-term through forward-looking innovations.

N3zones group

Markedsledende innen bærekraftige entreløsninger for inngangspartier og entreer i Norge/Sverige.

Arbeidstilsynet

Arbeidstilsynet skal legge premisser for og følge opp at virksomhetene holder et høyt nivå med hensyn til helse, arbeidsmiljø og sikkerhet.

Renholdsnytt

Det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Giant Leap Tech.

Norges fremste kompetansemiljø innen mobil tjenesteutvikling - smarte løsninger til offentlige og private kunder. 

American Lincoln AS

American Lincoln AS er en totalleverandør til renholdsbransjen.

Kärcher

Kärcher er verdens ledende produsent av rengjøringssystemer, og sortimentet består av produkter til bruk i private husholdninger, profesjonell rengjøring, næringsliv, håndverk og industri.

Bimo AS

Bimo AS har vært importør av renholdsmaskiner fra 1954 og har siden åttitallet representert de italienske høykvalitetsmerkene Comac og Dulevo.

Skovly Gruppen

Landsdekkende kjede av renholdsgrossister som ble etablert første gang i 1927.

Unloc

Vår visjon er en verden med mer frihet og åpne dører.

JAKO

Salg av vaskeriutstyr til alt fra små boligvaskeri til store industrivaskeri.

FDVhuset

Programvareleverandør for forvaltning, drift og vedlikehold av eiendom.

PLS Norge

PLS har produsert fantastisk kjemi siden 1973. PLS arbeider for enklere og kostnadseffektive rengjøringsmetoder.

Tecnovap

Vår virksomhet dreier seg i hovedsak om dampvaskere, og vi har dampvaskere i alle størrelser.

Lilleborg

Lilleborg utvikler og selger effektive og bærekraftige hygiene- og rengjøringssystemer til det profesjonelle markedet.